Het is nu 24 maart 2019, 08:30

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 24 jun 2014, 20:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 jun 2007, 08:32
Berichten: 2627
Woonplaats: Wijbosch (Schijndel/Veghel)
Als eerder aangegeven zullen nieuwsberichten voortaan via het forum gepubliceerd worden. Hieronder de berichten die op de site stonden tot 1/2/2014 (enige overlap met eerdere forumberichten mogelijk):

1/2/2014 - Nieuwe versie document meldcriteria
N.a.v. de bevindingen tijdens de Skywarn meeting van 26/1 jl. zijn er enkele vereenvoudigingen en corrrecties aangebracht in het formulier met de meldcriteria. De actuele versie is nu 140201_1, controleer dit altijd bij raadplegen, het versienummer is in de voettekst opgenomen. Of download: Skywarn NL meldingscriteria.

28/10/2013 - Oproep
De (zeer) zware windstoten zoals vandaag over heel NL worden verwacht kunnen gevaar en verkeershinder opleveren. Let op voor vallende en vliegende losgeraakte objecten en impact op weggebruik(-ers). Volg de berichtgeving en aanwijzingen van de gevestigde weerdiensten!

27/10/2013 - Over het waarnemen en beoordelen van zware windstoten
Aan alle Skywarn-waarnemers: met de verwachtingen voor een mogelijk flinke storm met ook landinwaarts zware windstoten voor morgen 28/10/2013 in het hoofd, leek het handig om nog eens wat zaken rond het waarnemen en beoordelen van windstoten op een rijtje te zetten, zie http://www.skywarn.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=930.

28/7/2013 - Een woord van dank
Waarnemers bedankt! We hebben gisteren 11 meldingen mogen ontvangen, van 's-ochtends vroeg tot diep in de nacht. Deze meldingen zijn overigens realtime te volgen via het twitter account: https://twitter.com/SWMeldingen

27/7/2013 - Oproep
De weersverwachtingen voor vandaag 27 juli wijzen op zware buien met kans op schade en overlast over vrijwel de hele dag over vrijwel geheel Nederland. Dit is op zich natuurlijk geen reden tot paniek, maar wel reden om actuele info van de diverse meteo-organisaties, weeramateurs en -volgers vandaag met (extra) aandacht te volgen. Let ook op uw omgeving: informeer zonodig anderen met buitenactiviteiten over de mogelijke impact van de weersomstandigheden. Het KNMI waarschuwt actueel voor onweer, windstoten en veel neerslag.

26/7/2013 - Vandaag en morgen gevaarlijke weersomstandigheden
Vandaag en morgen 27 juli kunnen door zware onweersbuien gevaarlijke situaties ontstaan. Wees attent op ontwikkelingen en volg de info die voortdurend door de verschillende meteo-organisaties geboden wordt! Zie ook forumtopic http://www.skywarn.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=882.
Attentie waarnemers: zorg ervoor je Spotter-id en PIN bij de hand te hebben, vraag e.e.a zonodig op via http://www.hsww.nl/skywarn_mcremind.asp.

16/6/2013 - Eindelijk start seizoen 2013! Zijn we er klaar voor?
Attentie waarnemers: Met (eindelijk...) onweersdagen op komst is het belangrijk dat we ook Skywarngewijs er klaar voor zijn, zie voor het hele bericht forumtopic http://www.skywarn.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=870.

3/6/2013 - Tim Samaras overleden
En nu komt een dag tot einde waarop een schokgolf door de stormchase-community ging. Vanmorgen werden we opgeschrikt door het bericht dat de leden van Tim Samaras' Twistex team zouden zijn omgekomen door de El Reno tornado van 31 mei jl. Eerst konden we nog hopen dat het een gerucht of misverstand was maar al snel bleek het maar al te waar. Over het hoe en waarom dat Twistex en ook enkele andere teams en overige weggebruikers zo in gevaar konden komen en de impact hiervan op het chase-wereldje zal nog veel gesproken worden - en er is al veel over gesproken. Maar voor nu past een moment van stilte en respect. Een van de meest gerespecteerde en vooraanstaande tornado en bliksem chasers/onderzoekers is ons ontvallen. Ons medeleven is voor de families en vrienden van Tim Samaras, zijn zoon Paul en Carl Young.

24/5/2013 Skywarn op Twitter
Voor wie het nog niet wist (of vergeten was): Skywarn op Twitter. Skywarn Nederland (@SkywarnNL) voor algemeen nieuws, FB berichten en actuele meldingen van gecertificeerde waarnemers. SkywarnMeldingen (@SWMeldingen) voor alle meldingen die in de meldcentrale binnenkomen!

21/5/2013 - Ramp Moore OKC
Onze gedachten zijn vandaag bij de o zo zwaar getroffen gemeenschap van Moore OK. 14 jaar na de ramp van 3 mei 1999 is de stad gisteravond (onze tijd) zo mogelijk nog zwaarder getroffen, meer slachtoffers en meer schade. Live verslaggeving toonde indringend het leed en de ontreddering.

8/3/2013 - Moodle scholingscentrum opgeleverd
Hoera: ook het scholingscentrum (Moodle, http://www.skywarn.nl/scholing) is nu opgeleverd op de nieuwe Skywarn-server! Mail is getest en nieuwe deelnemers moeten nu bij registratie een zgn reCaptcha mee invullen om de spammers te weren.
N.B. dit staat los van het werk aan de inhoud van het scholingscentrum! Dat gaat gewoon door, maar de Moodle is nu weer on-line en te gebruiken.

2/3/2013 - Nieuwe Skywarn server en forum on-line!
Na het nodige installatie- en testwerk is per 2/3 de nieuwe server en daarbij het Skywarn-forum on-line gekomen. V.w.b. het forum zijn er een aantal vernieuwingen en aanpassingen, zie de beschrijving op het forum.

De Moodle module van het scholingscentrum zal nu als volgende punt worden aangepakt.

5/1/2013 - Skywarn forum en scholingscentrum tijdelijk off-line!
M.i.v. maandag 7 jan. 2013 zullen het Skywarn forum en scholingscentrum (Moodle) tijdelijk off-line zijn i.v.m. migratie naar een ander systeem. Naar verwachting zal e.e.a tot een paar weken in beslag nemen! Verdere ontwikkelingen zullen worden gecommuniceerd via deze pagina, Facebook en Twitter.

1/1/2013 - Gelukkig Nieuwjaar!
Het team van Skywarn NL wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2013! Enne ... natuurlijk ook graag interessante extreem weer situaties het komend jaar, natuurlijk liefst zonder overlast, schade of slachtoffers! Hopelijk kunnen we Skywarn-gewijs weer een steentje bijdragen aan het voorkomen van vervelende gevolgen en (meteorologische) analyse van opgetreden extreem weer.

Voor Skywarn was 2012 een soort pilot-jaar nadat door grote drukte bij de initiatiefnemers de zaak wat leek te verzanden. Nu hebben we een nieuwe meldcentrale en 35 waarnemers en kunnen we van een bescheiden, maar geslaagde, herstart spreken.

Voor 2013 is het zaak de organisatie verder uit te bouwen. We beginnen het jaar met een flinke klus: omdat de huidige beheerder van de ICT-structuur er mee stopt moet de hele IT verhuisd en opnieuw opgezet worden, dit zal betekenen dat het forum en scholingscentrum enige tijd off-line kunnen zijn. Volg de Skywarn Facebook-pagina, Twitter-account en/of de aankondigingen op het forum om op de hoogte blijven.

Daarna zullen we een nieuw spotter-activatie systeem invoeren. Ook zal het nodig zijn het huidige team te versterken, er ligt nu teveel werk bij slechts enkelen. V.w.b. de ICT is m.n. aan Linux (Debian) en CMS expertise behoefte. Verder zal er de nodige aandacht moeten zijn voor het scholingscentrum/certificatie en uitbreiding van het aantal waarnemers ("spotters").

Tot slot nog een oproep aan onze waarnemers: zijn sinds je aanmelding als waarnemer je gegevens (mobiel nummer, mailadres) gewijzigd, geef dat dan a.u.b. door via http://www.hsww.nl/skywarn_mcprofielspt.asp. Ben je je inloggegevens vergeten kijk dan hier: http://www.hsww.nl/skywarn_mcremind.asp.

1/11/2011 - Skywarn Nederland op Twitter
Met dank aan Jan van Ooijen voor het claimen en overdragen is nu het officiele twitter account van Skywarn Nederland in gebruik: @SkywarnNL

18/10/2011 - Skywarn Facebook-pagina
Skywarn Nederland heeft nu een Facebookpagina: [url]https://www.facebook.com/#!/SkywarnNL
[/url]
22/9/2007 - Presentatie op landelijke VWK-bijeenkomst De Bilt
Skywarn Nederland gepresenteerd door Herman Harperink op de VWK bijeenkomst van het VWK bij het KNMI te De Bilt. Klik hier voor de gegeven Powerpoint-presentatie.

17/6/2007 - Skywarn forum on-line!
Vanaf zondag 17 juni 2007 is het forum van Skywarn NL online! Wij verwelkomen u graag op http://www.skywarn.nl/forum.

_________________
:-) Sir Chase-a-lot's tales of stormy weather: www.hsww.nl» | Extreemweer.nl»


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling