http://www.skywarn.nl/forum/

Skywarn zoekt goed beeldmateriaal! *edit 12/4/15*
http://www.skywarn.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=1102
Pagina 1 van 1

Auteur:  Hans Stans [ 01 okt 2014, 21:27 ]
Berichttitel:  Skywarn zoekt goed beeldmateriaal! *edit 12/4/15*

Skywarn Nederland zoekt voor trainingsmodulen, documentatie en presentaties (meer) goed beeldmateriaal! We zijn vooral op zoek naar foto's van:

> beelden van extreem weer
- tornado's, landspouts en waterhozen waarbij de hoos volledig uitgecondenseerd is
- mesocyclonen
- wallclouds
- overshooting tops

> beelden van schade en overlast
- ondergelopen straten en tunnels
- schade aan gebouwen/woningen
- alle schade aangericht door zware windstoten
- brand na blikseminslag

Beelden liefst gemaakt in Nederland. Maar elk duidelijk en kwalitatief materiaal is welkom met - om zoveel mogelijk aan te sluiten op onze omgeving als locatiepreferentie: (1) Nederland, (2) buurlanden, (3) elders in Europa en tot slot (4) de andere werelddelen.

Wie heeft mooie foto's en wil ze beschikbaar stellen? Uiteraard blijven alle rechten bij jou en zal bij elk gebruik van de foto je naam (en je eventuele website, stuur het webadres mee) vermeld worden.
Let wel: alleen eigen foto's indienen! Graag originelen of grootformaten zodat ze in diverse omvang te gebruiken zijn of daarvoor geschikt te maken zijn. Meld ook de datum waarop de foto gemaakt is. Stuur je foto's naar info@skywarn.nl.

Stuur a.u.b. alleen een selectie van je meest sprekende foto's en geen tientallen opnamen, er is dan gewoon te weinig tijd om de meest geschikte eruit te selecteren. Foto's te groot voor in de mail? Meld dat dan via een mail, dan overleggen we wel hoe e.e.a over te zenden (WeTransfer, Onedrive, etc.)

Alvast dank voor je medewerking!

Hieronder tot nu ingekomen en in gebruik genomen foto's met vermelding waarvoor ze gebruikt zijn. Het zijn verkleiningen op 120dpi voor de weergave hier, en het is mogelijk dat soms een foto licht bewerkt is, maar dan gaat het uitsluitend om ruis verwijderen, uitsnijden, rechtzetten en kleurcorrecties. Staat je ingezonden foto er niet bij dan komt dat wellicht nog, maar weet i.i.g. dat je inzending(en) zeer gewaardeerd zijn! Klik op een foto voor een (wat) grotere weergave.

BELANGRIJK: aan alle lezers, respecteer de rechten van de fotografen en gebruik deze foto's niet zonder hun uitdrukkelijke toestemming!

*** edit 14/12/2014 *** Het hier opnemen van al het beeldmateriaal bleek te bewerkelijk en te onoverzichtelijk. Gelukkig is inmiddels de Skywarn Beeldenbank beschikbaar gekomen. Naar onderwerpen in de Beeldenbank kan en zal worden verwezen vanuit de website en de diverse trainingsmaterialen. Nog lang niet alle ingekomen en gebruikte beelden zijn opgenomen maar dat zal op korte termijn wel het geval zijn.

Dank aan alle inzenders, en als hierboven beschreven: meer goed beeldmateriaal is welkom!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/