Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 06-06-2017 t/m 07-06-2017

Details | Media & Web | Meldingen (32)

PublicatieBericht/link
07-06-2017Weerplaza: Geleidelijk minder buien en meer zon»
Het is eerst nog vrij onstuimig met veel wind en een aantal buien. De meeste buien trekken over de noordelijke helft van het land. In het zuiden blijft het vaker droog. In de loop van de dag klaart het vanuit het zuidwesten uit op en neemt de wind iets in kracht af.
06-06-2017Omroep West: Zware windstoten leiden tot overlast»
Het is oppassen geblazen vanwege de zware windstoten. Volgens Omroep West-weerman Huub Mizee zijn we voorlopig nog niet van het onstuimige weer af.
06-06-2017Omroep West: Man gewond door afgewaaide tak in Zoetermeer »
ZOETERMEER - Een man raakte dinsdagmiddag gewond door een afgewaaide tak aan het Godfried Bomanspad in Zoetermeer. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tak raakte de man op zijn hoofd.
06-06-2017VTM.be: RUKWINDEN BLAZEN STRANDHOKJES WEG»
De felle rukwinden hebben al her en der problemen veroorzaakt. Zo is er hinder op de E40 ter hoogte van Aalst richting Brussel door een omvergevallen boom en moesten ook de strandcabines in Wenduine eraan geloven. Verschillende steden hebben hun bossen en parken uit voorzorg gesloten.
06-06-2017nu.nl: Opnieuw problemen op Afsluitdijk door stormachtig weer»
Het stormachtige weer leidt hier en daar tot problemen op de weg. Zo is de Afsluitdijk bij Kornwerderzand, aan de kant van Friesland, woensdag nog altijd grotendeels afgesloten. In beide richtingen is slechts een rijstrook open, omdat een instabiele steiger dreigt om te waaien.
06-06-2017Weerplaza: Zomerstorm aan zee»
Sinds vanmiddag omstreeks 15:00 uur bedroeg de gemiddelde windsnelheid over meerdere uurvakken 9 Bft in IJmuiden. Daarmee is er officieel sprake van storm. Al vanaf één uur met een gemiddelde windsnelheid van 9 Bft mag er van storm gesproken worden.
06-06-2017RTV Rijnmond: stormschade op verschillende plekken in de regio»
Een harde zuidwestenwind met windstoten tot 95 kilometer per uur trok dinsdag over de regio. Bij de brandweer kwamen meldingen binnen van omgewaaide bomen. Ook op de weg ontstonden her en der problemen door omgewaaide aanhangers, onder meer op de Moerdijkbrug.
06-06-2017RWS: Ernstige verkeershinder Afsluitdijk vanwege harde wind»
Op dit moment treft Rijkswaterstaat voorbereidingen om vanuit veiligheidsoverwegingen 3 rijstroken af te sluiten op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Weggebruikers hebben daarna in beide richtingen om en om 1 rijstrook tot hun beschikking ter hoogte van Kornwerderzand.
06-06-2017Parool: Ook woensdag nog code geel in Amsterdam»
Het stormachtige weer zorgt dinsdag voor problemen in de stad. Ook woensdag blijft code geel in Amsterdam van kracht. Volgens het KNMI moet er zeker tot 17:00 uur rekening worden gehouden met zware windstoten. Aan de kust kunnen deze oplopen tot zo'n 90 km/uur.
06-06-2017RTL Nieuws: Harde wind veroorzaakt flinke problemen op spoor en op weg»
Problemen op de weg en het spoor door de storm die over Nederland raast. In Amsterdam is een metrostation ontruimd, op meerdere plekken rijden geen treinen en er wordt een zware avondspits verwacht.
06-06-2017Omroep Brabant: Harde wind zorgt voor problemen: bomen vallen op auto's in Bred»
BREDA - Door het onstuimige weer met veel regen en harde wind heeft het verkeer dinsdag te maken met problemen op de weg. Rond het middaguur waaide al een aanhanger om op de Moerdijkbrug. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) wordt de avondspits erg druk.
06-06-2017nu.nl: Problemen op wegen en spoor door harde windstoten »
Door harde windstoten en regen krijgen we dinsdag te maken met een drukke avondspits. Meerdere wegen en spoorwegen zijn afgesloten wegens omgewaaide bomen. Wegens afgewaaide gevelplaten rijden er geen treinen tussen Amsterdam en Utrecht. Het stormachtige weer zorgt volgens ProRail ook op andere plaatsen in Nederland voor problemen.
06-06-2017nu.nl: Zware ochtendspits door onstuimig weer »
Door het onstuimige weer met veel regen en harde wind heeft het verkeer dinsdag te maken met een zeer drukke ochtendspits. Dat melden de VerkeersInformatieDienst (VID) en de ANWB.
06-06-2017weer.nl: Mogelijk zeldzame junistorm »
Na een lange periode van tamelijk kalme en droge condities, is het weer behoorlijk omgeslagen. Op veel plaatsen kletterde de regen vanochtend al soms even stevig tegen de ramen en haalde de wind flink uit. In de loop van deze middag trekt de wind verder aan. Mogelijk komt het aan zee zelfs even tot een windkracht 9, storm.
05-06-2017Weer.nl: Onstuimige dinsdag»
Na twee aardige pinksterdagen met zon en een enkele bui staan er een paar wisselvallige zomerdagen op het menu. Regen is van harte welkom, het is kurkdroog in de natuur. Morgen wordt niet alleen regen, maar ook veel wind verwacht.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007