Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 22-06-2017

Details | Media & Web | Meldingen (9)

PublicatieBericht/link
23-06-2017RTL Nieuws: Dj door bliksem getroffen in Blaricum»
Een 30-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag in Blaricum door de bliksem getroffen. Ze ligt met onbekende verwondingen in het ziekenhuis. Het slachtoffer is hardstyle-dj Deetox. Ze zou morgen draaien op een festival in Biddinghuizen, maar dat optreden gaat nu niet meer door.
23-06-2017nu.nl: Natuurgebied in Brabant beschadigd door flinke natuurbrand»
Op meerdere plekken in Nederland hebben donderdag en vrijdag natuurbranden gewoed door droogte. In de Deurnese Mariapeel in Brabant is een natuurgebied van zeker 21 hectare door brand beschadigd.
22-06-2017Estofex: Mesoscale Discussion»
A linear band of elevated convection near the west coast of the Netherlands and Belgium is slowly moving eastward. The air-mass ahead of it is characterized has strong deep-layer shear of about 20 to 25 m/s. Across the northern Netherlands and extreme NW Germany, high enough low-level humidity may be present to support surface-based convection.
22-06-2017Omroep Brabant: Problemen op het spoor na blikseminslagen voorbij»
ROOSENDAAL - Bliksem zorgde donderdagavond voor veel problemen op het spoor. Vooral bij Roosendaal en Vught. Door een blikseminslag gingen in Vught de spoorbomen niet meer open. Omwonenden tilden spontaan de spoorbomen omhoog zodat automobilisten eronderdoor konden rijden. Tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Zevenbergen en Roosendaal reden lange tijd geen treinen.
22-06-2017NOS: Pittige buien zorgen voor afkoeling en problemen»
Onweer, wind en veel regen in korte tijd. De warmte heeft plaatsgemaakt voor felle buien, die op verschillende plekken overlast hebben veroorzaakt.
22-06-2017Barendrecht nu: Woningen zonder stroom na blikseminslag(en) »
BARENDRECHT – In diverse woningen in Barendrecht is vanmiddag rond 17:20 de stroom uitgevallen vanwege blikseminslag, zo laten een aantal inwoners weten.
22-06-2017Omroep West: Bliksem is oorzaak van boerderijbrand Sassenheim»
SASSENHEIM - De brand die donderdagmiddag uitbrak in een monumentale boerderij in Sassenheim is ontstaan door blikseminslag. Dat heeft de brandweer aan Omroep West laten weten. In de woning was tijdens de brand niemand aanwezig. Naastgelegen huizen zijn ontruimd.
22-06-2017Omroep Gelderland: Blikseminslag: meerdere woningen in brand»
PUTTEN - Blikseminslag zorgde donderdagavond voor diverse woningbranden in Gelderland. Er zijn branden gemeld in Kootwijkerbroek, Putten en Wapenveld.
22-06-2017SWE: Severe thunderstorm outbreak in Germany – June 22, 2017»
It has been an exceptionally active day over Germany – and it is not over yet! Numerous thunderstorms are ongoing over much of the country right now, also moving into Czech Republic. We take a look at the best reports of today so far. We are updating with additional reports, so check back soon!
22-06-2017SWE: Severe thunderstorms hit N Germany – large hail, tornado reported (June 22,»
As forecast and monitored, a large MCS has hit N Germany in the morning hours and is now moving SE-wards across the region. Intense lightning activity as well as severe weather phenomena accompanies this system: severe wind gusts, large hail and a confirmed tornado so far. Below are some first reports from the system.
22-06-2017nu.nl: Enige tijd brand in natuurgebied De Groote Peel»
In Nationaal Park De Groote Peel heeft donderdagavond enige tijd een natuurbrand gewoed. De brandweer heeft direct veel mensen en materieel naar het beschermde natuurgebied gestuurd. Zowel vanuit Brabant als vanuit Limburg waren eenheden opgeroepen.
22-06-2017VTM.be: BRAND IN DUINEN DE HAAN NA BLIKSEMINSLAG»
Ook aan de kust is het zéér droog. In De Haan ontstond een klein brandje in de duinen dat zich snel verspreidde door de combinatie van een stevige wind en de droogte. De brandweer kreeg de brand wel snel onder controle.
Volgens de politie lag een blikseminslag aan de oorzaak van de brand.
22-06-2017Westlanders.nu: Schoorstenen verwoest door blikseminslag in Nachtegaalstraat»
Honselersdijk 22.06.2017 - De brandweerkorpsen uit Honselersdijk en Naaldwijk kreeg donderdagmiddag om 16.33 de melding van een schoorsteenbrand aan de Nachtegaalstraat.
22-06-2017RTL nieuws: Fikse vertragingen door noodweer»
Door het plotselinge noodweer worden verschillende vliegtuigen op luchthaven Schiphol aan de grond gehouden. Ook op de weg is het kommer en kwel. Er staat veel meer file dan tijdens een normale donderdagavondspits.
22-06-2017RTL nieuws: Prachtige beelden: onweer barst los boven Nederland»
Van temperaturen rond de dertig graden ineens naar noodweer: het onweer is losgebarsten boven grote delen van Nederland. En dat levert prachtige beelden op.
22-06-2017RTL nieuws: Stevige buien boven Nederland»
In veel delen van het land was het vandaag boven de 30 graden. Rond 15.00 uur was het heetste moment van de dag. In Eindhoven was het 35 graden. Nog nooit eerder was het op 22 juni ergens in Nederland zo heet als vandaag. De warmste 22 juni sinds begin van de metingen was 31,7 graden. Dat is op veel plaatsen ruim overschreden.
22-06-2017nu.nl: Minder treinen rondom Schiphol door blikseminslag»
Rondom Schiphol rijden donderdagavond minder treinen door een blikseminslag. Dat meldt de NS.
Die situatie duurt tenminste tot vrijdag 23 juni 00:15 uur.
22-06-2017gva.be: Bliksem slaat in op huis: woning onbewoonbaar»
RANST - In de Salielaan in Broechem is donderdagnamiddag brand ontstaan in een huis. “Er is duidelijk een blikseminslag geweest”, zegt commissaris Danny Dewulf van de politiezone Zara (Zandhoven, Ranst). “Er is veel schade aan het dak en aan de veranda. De woning is onbewoonbaar verklaard".
22-06-2017Omroep Brabant: Bliksem veroorzaakt grote natuurbrand in Nationaal Park De Groot»
ASTEN - In Nationaal Park De Groote Peel brak donderdagavond rond half zeven een grote brand uit. Uit Brabant én Limburg rukten in totaal acht brandweerwagens uit. Een uur later werd het sein 'brand meester' gegeven.
22-06-2017Estofex Storm forecast valid: Thu 22 Jun 2017 06:00 to Fri 23 Jun 2017 06:00 UTC»
A level 1 was issued for the Benelux countries, eastern France, Poland, Slowakia mainly for severe wind gusts and large hail and to a lesser extent excessive precipitation and tornadoes.
22-06-2017de Gelderlander: Bliksem is kort maar hevig: bomen breken, boerderij in brand»
LAAG-SOEREN/ ZELHEM - De korte, maar hevige bliksem is donderdagavond op meerdere plekken ingeslagen. Zo ontstond in Laag-Soeren een kleine bosbrand en werden twee plekken in Zelhem geraakt.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007