Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 12-07-2017

Details | Media & Web | Meldingen (3)

PublicatieBericht/link
12-07-2017Weerplaza: Natste julidag in 17 jaar»
Dat het vandaag flink nat was, is natuurlijk niemand ontgaan. Het is vandaag de natste julidag in 17 jaar. Op in elk geval 18 KNMI-stations viel 20 millimeter of meer. Lokaal viel al ongeveer 70 millimeter!
12-07-2017Meteogroup (YT): Kletsnatte zomerdag: 12 juli 2017»
In de tot dusver droge, zonnige en warme zomer was het vandaag even wennen. Een ouderwetse regendag met zeer grote hoeveelheden regen. De totalen worden gemeten, maar ook afgeleid uit de radarbeelden.
12-07-2017weer.nl: Bakken met regen»
De zomer van 2017 tapt vandaag letterlijk uit een ander vaatje. Een actieve regenstoring veroorzaakt namelijk enkele uren stevige regenval in grote delen van het land. Er is her en der al een behoorlijke slok water afgetapt en we zijn er nog niet.
12-07-2017Omroep Brabant: Pootjebaden in Brabant: overlast én plezier door overvloedige re»
ROOSENDAAL - De overvloedige regenval zorgt woensdag in heel Brabant voor overlast. Zo drijven vakantiegangers van de camping af, is het pootjebaden in de voetgangerstunnel van het station in Roosendaal, lekt het als vanouds in station Breda en kon in Etten-Leur het riool het water niet aan. Toch wordt er ook volop plezier gemaakt.
12-07-2017NOS.nl: Flink veel regen leidt tot rioolproblemen, lekkage en files»
De overvloedige regenval heeft vanochtend op diverse plekken voor overlast gezorgd. De weerman van RTV Rijnmond vertelt dat in de afgelopen 24 uur bijna net zoveel regen is gevallen als normaal in de hele maand juli.
12-07-2017nu.nl: Woensdag is natste julidag in zeventien jaar»
Hoewel het waarschijnlijk nog wel even blijft regenen, kan woensdag 12 juli 2017 aan het begin van de middag al worden bijgeschreven als natste dag in juli in zeventien jaar tijd.
Bij in ieder geval achttien KNMI-meetstations viel minstens 20 millimeter regen.
12-07-2017nu.nl: Regen zorgt voor 'iets drukkere' ochtendspits»
Stevige regenval zorgde woensdagochtend voor een "iets drukkere" spits dan gebruikelijk op een woensdag in de vakantie. De ANWB meldt dat vooral in het midden en zuiden van het land de neerslag het verkeer parten speelde.
11-07-2017Omroep Brabant: Uren achter elkaar stromende regen, problemen verwacht in ochten»
EINDHOVEN - Zoek je paraplu en regenjas er maar weer bij, want het wordt nat. Heel nat! De buien zullen vanaf middernacht over onze provincie trekken en vooral woensdagochtend in de spits zal er veel regen vallen. "Ik denk dat er op sommige plekken wel twintig tot dertig millimeter valt en dat is veel!", aldus weerman Reinier van den Berg van Weer.nl.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007