Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 19-07-2017 t/m 20-07-2017

Details | Media & Web

PublicatieBericht/link
20-07-2017Video: Funnel in Tjuchem (Groningen)»
Video op Facebook van een funnelcloud waargenomen omg. Tjuchem (Gr) rond 19:00lt.
20-07-2017weer.nl: Kortstondige hitte verdreven»
Op veel plekken werd het gisteren tropisch heet. De hitte is door regen- en onweersbuien het land uit gedonderd… en komt voorlopig niet meer terug.
20-07-2017Omroep Brabant: Regen- en onweersbuien A58: automobilisten op de rem»
TILBURG - Het is nog niet gedaan met de regenbuien en het onweer dat woensdag onze provincie introk. Ook donderdagochtend trekken buien over Brabant. Dat had gevolgen voor het verkeer. Zo stond er op de snelweg A58 richting Eindhoven, bij Moergestel, een kilometerslange file door het slechte weer. Een rij met auto's van ongeveer vijf kilometer lang stond stil omdat het water met b
19-07-2017RTV Oost: Nieuws»Schade door harde wind in en rond Almelo»
De onweersbui die aan het eind van de middag over Twente trok, heeft schade in en rond Almelo veroorzaakt.
De brandweer moest op verschillende plekken in Almelo aan de slag vanwege stormschade aan bomen.
19-07-2017Nieuwsblad.be: OVERZICHT. Hier heeft het onweer lelijk huisgehouden»
De voorspelde onweersbuien hebben woensdag voor enige overlast en schade gezorgd. Zo raakte het treinverkeer Oost-Vlaanderen danig in de war na een blikseminslag en in Kerksken is een bejaard koppel als bij wonder niet gewond geraakt.
19-07-2017Omroepwest.nl: Man gewond bij blikseminslag op bouwplaats»
DEN HAAG - Een man is woensdagmiddag gewond geraakt toen de bliksem insloeg op een bouwplaats op de Aspasialaan in de Haagse wijk Leidschenveen. Dit meldt de brandweer. Waarschijnlijk was de man aan het werk toen hij getroffen werd. Hij is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
19-07-2017Omroep Brabant: Fikse onweersbuien blijven uit in Brabant, code oranje ingetrokk»
EINDHOVEN - Stevige onweersbuien die de hitte van woensdag verdrijven, dat was de voorspelling van het KNMI. Het weerinstituut gaf code oranje voor Brabant en Zeeland vanwege een buiengebied dat woensdagavond vanuit het zuidwesten over het land zou trekken. Het viel echter mee met de buien, hagel en zware windstoten. Rond elf uur 's avonds werd code oranje ingetrokken en geldt lan
19-07-2017nu.nl: KNMI trekt code oranje in voor Zeeland en Noord-Brabant »
Het KNMI heeft woensdag aan het eind van de avond code oranje voor de provincies Zeeland en Noord-Brabant ingetrokken. Voor zover bekend heeft het weer nergens in die provincies tot overlast geleid.
19-07-2017weer.nl: De buien vandaag, een update»
Gisteren schreven we al over het risico op fikse onweersbuien vandaag. Daarbij werd wel de kanttekening gemaakt dat de weermodellen grootse moeite hadden met de positie, timing en heftigheid ervan. We geven daarom een update over de buien voor de komende 24 uur.
19-07-2017nu.nl: Badgasten vluchten van strand door storm in Zandvoort»
"Badgasten slaan op de vlucht vanwege een plotselinge storm in Zandvoort."
18-07-2017Estofex: Storm Forecast valid: Wed 19 Jul 2017 06:00 to Thu 20 Jul 2017 06:00UTC»
A level 2 was issued for N Belgium, Netherlands and NW Germany mainly for severe wind gusts, large hail and excessive precipitation.
18-07-2017Omroep Brabant: Hitte van korte duur, stevige onweersbuien op komst»
EINDHOVEN - Het wordt weer tropisch warm woensdag. Het kwik kan zelfs oplopen tot 34 graden. Liefhebbers kunnen er alleen niet lang van genieten. De hitte wordt in de middag en avond mogelijk verdreven door stevige onweersbuien.

De dag start met veel zonneschijn en enkele sluierwolken, volgens Weeronline. Het wordt snel warm en in de provincie kan het lokaal 33 tot 34 graden
18-07-2017Weer.nl: Potentieel zware buien»
In de loop van deze dinsdag stroomt vanuit het zuiden warmere lucht onze landsgrenzen binnen. Hierdoor wordt het vandaag in de zuidelijke landshelft al zomers warm. Op woensdag bevindt het hele land zich in deze warme luchtsoort met dieper landinwaarts zelfs tropische dertigers op de thermometer. De luchtlaag wordt echter onstabiel met daardoor een toenemend risico op de ontwikkeli

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007