Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 29-07-2017 t/m 30-07-2017

Details | Media & Web

PublicatieBericht/link
30-07-2017Weer.nl: Duitse en Deense voetbalvrouwen in de herkansing»
Juli groeit uit tot een behoorlijk natte zomermaand. Er zijn gebieden waar inmiddels de dubbele maandhoeveelheid is gevallen. Tegelijkertijd zijn er ook nog plekken die tot en met gisterenavond (8 uur lokale tijd) nog aan de droge kant waren, zoals de Kop van Noord Holland en Texel.
30-07-2017Weeronline: Juli niet eerder zo nat in het noordoosten»
Sinds het begin van de neerslagmetingen in 1906 was juli in Noord-Drenthe niet eerder zo nat. Op weerstation Eelde viel tussen 1 en 30 juli maar liefst 173 mm en daarmee is het regenrecord nu al verbroken. Het record stond op naam van 1980 met 160 mm. In het Groningse Froombosch is zelfs 211 mm gevallen, waarvan 39 mm gisteravond. De maandsom kan vandaag nog verder oplopen.
30-07-2017Omroep West: Hevige regen leidt tot wateroverlast in de regio»
REGIO - Zware buien hebben zaterdag op diverse plaatsen in onze regio tot overlast geleid. In onder meer Maasdijk, Ter Aar, Gouda en Leiden ontstonden problemen door grote hoeveelheden regenwater. Op sommige plekken viel tot 30 millimeter regen, waardoor straten blank kwamen te staan en kelders onderliepen.
30-07-2017RTV Drenthe: Wateroverlast in Drenthe door zware regenbuien»
ASSEN - Hevige regenbuien hebben gisteravond op verschillende plaatsen in Drenthe voor overlast gezorgd. In Wilhelminaoord stonden straten blank na een hevige regenbui. Ook in Assen veroorzaakten stortbuien wateroverlast. In Vledder moest de brandweer uitrukken om het water weg te pompen.
29-07-2017WOS.nl: Wateroverlast door regenbui in Maasdijk»
Een flinke regenbui zaterdag aan het begin van de avond heeft voor wateroverlast gezorgd in een deel van Maasdijk. De riolering in de Willem III Straat met de Waldeck Pyrmontstraat kon het even niet aan, met als gevolg een flinke waterplas in het dorp. De brandweer is dan ook ter plaatse gekomen om het water zo veel mogelijk weg te pompen.
29-07-2017RTL Nieuws: Ondergelopen straten in Rotterdam door enorme hoeveelheid regen»
Op het EK voetbal voor vrouwen ging Duitsland-Denemarken niet door vanwege de regen. In Rotterdam viel zo veel regen dat het veld van het Sparta-stadion niet meer bespeelbaar was. Ook veel anderen hebben last van het water.
29-07-2017Estofex Storm Forecast valid: Sat 29 Jul 2017 06:00 to Sun 30 Jul 2017 06:00UTC»
A level 1 was issued for N France, Benelux and NW Germany mainly for severe wind gusts.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007