Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 13-09-2017

Details | Media & Web | Meldingen (70)

PublicatieBericht/link
13-09-2017KNMI: Vroege eerste herfststorm»
De eerste herfststorm van het jaar heeft veel overlast veroorzaakt. Op veel plaatsen gingen bomen om en werd schade aangericht door de wind. Ook het weg-, trein- en vliegverkeer ondervond veel hinder van de storm. Zeker twee mensen raakten gewond door omvallende bomen.
13-09-2017RTV Drenthe:Problemen door storm in Drenthe»
ASSEN - Op meerdere plekken in de provincie leidt de harde wind tot problemen. Vooral veel takken en bomen moeten het ontzien.
Tussen Zwolle en Groningen reden minder treinen, omdat er een boom op het spoor lag.
13-09-2017nu.nl: Overlast door herfststorm, windkracht 10 gemeten in IJmuiden»
In vier provincies is woensdag code oranje van kracht. Het verkeer op de weg en het spoor gaat hinder ondervinden van de eerste officiële herfststorm. In IJmuiden is windkracht 10 gemeten en is al een windstoot van 126 kilometer per uur waargenomen. Ook op Vlieland is inmiddels windkracht 10 gemeten, daarmee is officieel sprake van een zware storm.
13-09-2017NOS: Snelweg bij Delft dicht door omgewaaide boom; nu al windstoten van 110 km p»
Nederland heeft te maken met de eerste herfststorm van het jaar. Weerplaza waarschuwt voor zware tot zeer zware windstoten aan de kust. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd en spreekt van maatschappij-ontwrichtend weer.
12-09-2017Weer.nl: Storm Sebastian»
Vorig jaar hadden we in september nog te maken met een regionale hittegolf, maar dit jaar lijkt de herfst al gestart te zijn. We zijn er vroeg bij. Veel regen, vooral in de kustprovincies, en daarbij ook onstuimig weer. Een uitdiepende stormdepressie is afgezakt vanaf IJsland richting Ierland en is nu op weg naar Nederland.
12-09-2017Weerplaza: Woensdag eerste herfststorm»
Na de stormen in het Caribisch gebied krijgt nu Nederland met stormweer te maken. Op de Wadden staat mogelijk korte tijd een zware storm, 10 Bft, met windstoten tot rond 120 km/uur. Lokale schade lijkt ons zeer waarschijnlijk, evenals grote verstoringen in het verkeer.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007