Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 28-10-2017 t/m 29-10-2017

Details | Media & Web (13) | Meldingen (25)

Uitgegeven28-10-2017 13:16 (LT)
 Spotteractivatiebericht #466 voor de nacht/nanacht van 28/29-10-2017: naar verwachting ontstaat in de loop van vandaag ten westen van Noorwegen op een golf in het koufront behorend bij een laag over het noorden van Scandinavië een storing. Dit laag trekt al uitdiepend ZO-waarts en is op de weerkaarten morgen over Polen te zien. We krijgen over het noordwesten, maar vooral over de Wadden en de noordelijke kustgebieden vanaf de late avond/middernacht te maken het bijbehorende windveld. Doorstaande wind van 8 tot 9 Bft met kans over het NO op (kortstondig?) NW-storm met zware windstoten die het Skywarn meldcriterium (90 km/u) kunnen overschrijden. Na middernacht passage koufront, met - mits buien daarop voldoende ontwikkelen - mogelijk nog zwaardere windstoten. In de loop van zondagmorgen neemt de wind af.
Skywarngewijs dus met name aandacht voor de windstoten (ook eventuele schade melden). Het KNMI waarschuwt ("code geel") voor windstoten van 75 tot 90 km/u (voor de Wadden tijdens de nacht wordt tot 100km/u genoemd) over de noordwestelijke en noordelijke kusten, IJsselmeer en Wadden.
Buiten Skywarnbestek maar toch: door de windrichting voor de noordelijke kusten opstuwing van het zeewater. Rijkswaterstaat heeft een code geel uitstaan voor verhoogde waterstanden voor de NL kusten en IJsselmeer. Vooral voor het NO geldt extra aandacht, mogelijk komt het tot beheersmaatregelen als het afsluiten van dijkdoorgangen.
! Login als sitebeheerder om te wijzigen of updates te plaatsen.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007