Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 28-10-2017 t/m 29-10-2017

Details | Media & Web | Meldingen (25)

PublicatieBericht/link
29-10-2017Weerplaza.nl: Storm gaat liggen»
Afgelopen nacht waaide het vooral in het noordelijk kustgebied en op de Wadden flink. Enige tijd kwam het tot storm en windstoten overschreden 100 km/uur. Vandaag neemt de wind weer af.
29-10-2017NOS: Zes doden door storm in Duitsland, Tsjechië en Polen»
Behalve in Nederland en Duitsland heeft de herfststorm die over Europa trekt ook in Polen en Tsjechië flinke schade aangericht. Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen.
29-10-2017Omroep Gelderland: Stormschade in Gelderland; automobilist heeft geluk met omval»
BEESD - De brandweer in Gelderland is de voorbije nacht druk geweest met de storm die over de regio raasde. Een automobilist in Beesd had al het geluk van de wereld toen een omvallende boom boven op zijn wagen terechtkwam en hij zonder kleerscheuren kon uitstappen.
29-10-2017Rijnmond.nl: Alleen materiële schade door storm»
Afgewaaide takken en weggeblazen dakpannen. De storm heeft in de regio Rijnmond vooral dit soort schade aangericht. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het waaide het hardst in het noorden van Nederland. In de Eemshaven zwol de wind rond 04.00 uur even aan tot kracht 10. Volgens weerman Ed Aldus noteerde Hoek van Holland windkracht 9.
29-10-2017Winsum Nieuws: Grote dakschade door storm»
De storm die vannacht ons gebied teisterde, zorgde voor angstige momenten voor bewoners van een twee onder één kap-woning aan de Borgweg. Rond 04.30 uur sloeg de wind onder het dak en rolde de complete dakbedekking op. Ook de windveren en de goten waren niet bestand tegen het natuurgeweld.
29-10-2017Skywarn forumbericht: 3e officiele herfststorm, de 'eindstand' »
Afgelopen nacht en vroege ochtend kregen vooral de noordelijke kusten, IJsselmeer en de Wadden te maken met het windveld en windstoten van een storing die over Denemarken naar Polen trok. De meldcentrale genereerde van 01:40 tot 10:30 lokale tijd 24 meldingen van zware windstoten op basis van metingen op de officiele land- en kustweerstations met een maximale windstoot van 107 km/u
29-10-2017nu.nl: Herfststorm zorgt op diverse plekken voor schade»
De derde storm van deze herfst heeft op diverse plaatsen schade veroorzaakt, maar grote incidenten hebben zich voor zover bekend niet voorgedaan.
29-10-2017WeerOnline: Wintertijdstorm officieel een feit»
Vannacht heeft het vanaf 2:20 uur (zomertijd) gestormd in het Waddengebied en langs de westkust. Om te mogen spreken van een officiële storm moet het op een van de KNMI-meetpunten gemiddeld over een heel uur met windkracht 9 waaien. In Groningen voldeed weerstation Eemshaven vanaf 2:00 uur (wintertijd) aan deze voorwaarde en om 4:00 uur werd zelfs kortstondig 10 Bft. gemeten.
29-10-2017NOS: Overlast door harde wind, kades Delfzijl ondergelopen»
De harde wind die over Nederland trekt heeft op enkele plekken tot overlast geleid. Door omgevallen bomen raakten in het noorden en oosten van het land auto's beschadigd.
28-10-2017Eemskrant.nl: Storm: KNMI geeft code geel en waterstand in Delfzijl flink omhoog»
Delfzijl – Het KNMI meldt dat er vanavond en in de nacht naar zondag kans op zware windstoten zijn. Vannacht kunnen met name in het westen en noorden van het land zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur. Het Waterschap Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest sluiten komende nacht de coupures in de haven van Delfzijl. Er wordt rond 04:30 uur (wintertijd) een waterstand van 4.10+ NAP ve
28-10-2017NOS: Wind stuwt water in Eems omhoog, Rijkswaterstaat neemt maatregelen»
Rijkswaterstaat neemt maatregelen vanwege de stormachtige wind in het noorden van het land. Vooral langs de kust bij Delfzijl worden vannacht erg hoge waterstanden verwacht, van 4 meter boven NAP.
28-10-2017nu.nl: KNMI waarschuwt voor zware windstoten op zaterdagavond en zondag»
Alle Nederlandse kustprovincies krijgen zaterdagavond en zondagochtend te maken met zeer zware windstoten. Het KNMI heeft een code geel afgegeven.
De waarschuwing geldt voor de vijf kustprovincies, Flevoland en Drenthe van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur.
27-10-2017WeerOnline: Zondag kans op storm aan de noordkust»
Zondagochtend is in het Waddengebied en aan de noordkust van Friesland en Groningen kans op een noordwesterstorm; windkracht 9! Daarbij moet rekening gehouden worden met zware tot zeer zware windstoten van 90-110 km/uur.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007