Waarnemer/account: PIN/ww: Login vergeten? Registeren Nieuwe melding

Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert voor 05-11-2017

Details | Media & Web (2)

Uitgegeven05-11-2017 09:49 (LT)
 Spotteractivatiebericht #467 voor vandaag 5-11-2017: Op nadering en passage van een lagedrukuitloper (trog) op hoogte steeds koudere bovenluchten, berekend wordt tot -33°C op 500hPa (momenteel ruim 5km hoogte). Dit betekent voor nu en vanmiddag de nodige buienactiviteit met kans op onweer en hagel erbij. De hoogste onstabiliteit vinden we over het zeewater zodat de meest actieve buien voor over zee en de kustgebieden zullen zijn, daar zal de buienactiviteit ook 's-avonds nog aanhouden.
In de berekeningen ook enige aanwijzingen voor waterhozen aan de westkusten al is de kans klein en vooral voor de 2e helft van de middag en avond (verbonden aan de trogpassage), maar voor onze waarnemers in de kustgebieden wellicht een aandachtspunt.
! Login als sitebeheerder om te wijzigen of updates te plaatsen.

« retour overzicht | « meldcentrum | « home | naar boven

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007