Skywarn meldcentrum

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Spotteralert 618 voor 15-02-2020 18:00 - 16-02-2020 21:00

Uitgegeven 15-02-2020 18:10 (LT)

Stormdepressie Dennis bevindt tijdens de periode van dit bericht ver van ons ten zuiden van IJsland op de oceaan. En dat is maar goed ook want dit is opnieuw een monsterlijk systeem waarvan verwacht wordt dat de kerndruk nog tot onder 925hPa (!) kan dalen. We krijgen wel te maken met het windveld, vanaf vanavond aan de westelijke en noordwestelijke kusten zware, morgen soms zeer zware, windstoten. Morgen overdag ook landinwaarts zware windstoten, het langst over het (uiterste) zuidoosten.
Morgenmiddag koufrontpassage van west naar oost, dit is opnieuw een dubbelstructuur op de weerkaarten. Op het front buien in een situatie met amper onstabiliteit maar ruime windschering. De stroming is min of meer parallel aan de orientatie van het front dus is kans op lijnvormige organisatie meest aannemelijk.

V.w.b. Skywarn-meldingen zijn schade door wind of windstoten die het meldcriterium (90 km/u) halen aandachtspunten. Het ziet ernaar uit dat het morgen al met al minder heftig zal uitpakken als tijdens het bezoek van Ciara, al zullen m.n. de noordwestelijke kustgebieden weer de nodige wind te verduren krijgen.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "Vanaf vanavond zware windstoten in het noordwesten, zondag overdag ook landinwaarts".

Media (19)Meldingen (130)Sluiten