16/01/2021 (niet ingelogd)

Spotteralert 662 geldig 05-10-2020 13:00 - 06-10-2020 23:30

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotteralert is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreem weer verschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Uitgifte 05-10-2020 13:43 Update: 06-10-2020 10:30 (LT)

Vandaag en morgen veel buien bij meerdere occlusie- en trogpassages. Over zee voldoende onstabiliteit voor kans op onweer en dus ook direct aan de kusten. Vanmiddag ook landinwaarts onweerkans, schering is wellicht net voldoende voor organisatie tot multicells.
V.w.b. organisatie ziet het er morgen voor het zuiden/zuidoosten wat beter uit, met meer windschering en een gunstige positie onder de bovenstroming (jet).
Over de noordwestelijke kusten/Noord-Holland wordt tot aan eind morgenavond veel totale neerslag berekend, Harmonie komt zelfs tot 70mm, andere modellen tussen 40 en ruim 70mm! Lokaal dus kans op wateroverlast.

Skywarngewijs: kans op schade door blikseminslag en voor het noordwesten wateroverlast.

Er staan op moment van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

UPDATE 6/10 10:30 - Ook vandaag weer veel buien met over zee en aan de kusten kans op onweer. In de loop van de middag en begin van de avond geldt de onweerkans ook landinwaarts. Over/aan zee houden de buien aan in de nacht naar woensdag. Schering is voldoende voor vorming van multicellen, onstabiliteit is iets minder dan gisteren. Aandachtspunt is en blijft de totale neerslag over het noordwesten, gisteren lokaal sommen tot ruim 60mm en modellen berekenen voor vandaag opnieuw tot 40 mm.

V.w.b. de Skywarn-meldingen zijn dus schade door blikseminslag en eventuele wateroverlast in beeld voor vandaag.

Het KNMI waarschuwt ("Code Geel"): "In het noordwesten van het land is de afgelopen dag veel regen gevallen (30-60 mm). Ook vandaag kan het op meerdere plaatsen weer hard gaan regenen met neerslaghoeveelheden tussen 20 en 40 mm. Dit kan aanleiding geven tot wateroverlast en verkeershinder."

Tags: Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (8)Meldingen (0)Sluiten