07/12/2021 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2021-10-27 06:04:59 - 2021-10-28 24:00:00

Issued: 27-10-2021, forecaster: haklande
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Aan de zuidoostflank van een laag in de buurt van IJsland voert een zuidwestelijke stroming vrij zachte en aanvankelijk ook vochtige lucht aan. Van het zuiden uit wordt de aangevoerde lucht langzaam droger.

Modelbeoordeling:

Synoptisch gezien zijn de modellen consistent en bruikbaar. De grenslaag is het aandachtspunt. HAP1, HAP4.3 en Hirlam hebben iets te veel St op dit moment, in werkelijkheid zit de basis een fractie hoger. EC en HAP2 berekenen echter weer te weinig St. Zeer lokaal valt er ook wat motregen uit de bewolking, Hirlam is hier wel wat te overdreven in. Wel is het zo dat het zicht snel reageert op de motregen, zodat de motregen ondanks de geringe neerslaghoeveelheden wel relevant is.

Wind(stoten):

Kustdistricten m.u.v. Zierikzee 6 Bft, verder buitengaats kan het in het noorden van ons aandachtsgebied af en toe tot 7 Bft komen, deze 7 Bft is vanaf vanavond genoemd voor Texel en Rottum.

Bewolking:

Veel bewolking, vooral op Sc-niveau maar boven land vooral vanochtend ook op St-niveau. In feite ligt het zwakke grondfront nu boven het midden en oosten van ons land en trekt als inactief koufront noordoostwaarts. Van het zuiden uit opklaringen. De noord(west)elijke helft van ons land blijft vandaag waarschijnlijk overwegend bewolkt tijdens de daglichtperiode.

Zicht:

Goede zichten. Vanochtend in motregen zeer lokaal en kortdurend matig tot slecht, in de nacht naar donderdag en donderdagochtend in de opklaringen op meer plaatsen matig zicht, dan ook een kleine kans op slecht zicht.

Neerslag:

Vannacht zeer lokaal lichte motregen en boven de Noordzee in het noorden van ons aandachtsgebied ook kans op wat lichte regen of motregen.

Temperatuur:

Met enige lijwerking is het in Zuid-Limburg wat zachter dan elders: vandaag 17°C en op donderdag 18°C.

Sluiten