07/12/2021 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2021-10-27 11:29:40 - 2021-10-28 24:00:00

Issued: 27-10-2021, forecaster: diepevee
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Aan de noordflank van een langgerekt hogedrukgebied voert een zuidelijke stroming geleidelijk wat drogere lucht aan. Lagedruk bevindt zich in de omgeving van IJsland en ons aandachtsgebied bevindt zich in een brede warme sector.

Modelbeoordeling:

Modellen zijn synoptisch gezien consistent. In de grenslaag zien we wat nuance verschillen ten aanzien van de lage SC bewolking. Her en der is nog een en ander rond 1000 vt aanwezig, HAP1 en D11 lijken dit het beste op te pakken. In het genoemde hoog is boven N-Frankrijk afgelopen nacht mist ontstaan, HAP2 suggereert nog een advectief signaal voor morgenochtend boven het zuidwesten. Dit is een aandachtspunt, niet geheel uit te sluiten maar model staat wel op zichzelf hierin.

Wind(stoten):

Kustseinen 6 Bft in de warme sector met een tamelijk homogeen gradient veld. Buitengaats 7 Bft.

Bewolking:

Zoals genoemd in de warme sector nog veel SC met name boven de noordwestelijke helft en de Noordzee, lokaal nog net onder de 1000 vt. Door de zuidelijke stroming worden deze velden steeds verder naar het noorden toe getransporteerd, waardoor het morgen boven land vrijwel onbewolkt wordt.

Zicht:

10+ km. Voor komende nacht morgenochtend mogelijk wat nevel in zuidwesten behorend bij de mogelijke advectieve ST.

Neerslag:

Boven land zien we in het noordoosten aanvankelijk zeer lokaal nog een spatje motregen uit de SC (een en ander lijkt nog samen te hangen met het verlengde van het zwakke warmtefront)

Temperatuur:

Het is zacht met temperaturen morgen in het zuidoosten richting 18C.

Sluiten