26/03/2023 (niet ingelogd)

KNMI Guidance

Valid: 2020-08-31 11:22:29 - 2020-09-01 24:00:00

Issued: 31-08-2020, forecaster: berge
KNMI - Disclaimer

Synoptische situatie:

Aan de flank van een hoog boven de Britse Eilanden voert een noordelijke stroming polaire lucht aan. Het centrum van dit hoog verplaatst zich geleidelijk naar Scandinavie. Een occlusie ligt nog tegen het zuidoosten, maar trekt geleidelijk zuidwaarts weg. In de noordelijke stroming ligt een zwak laagje (van oorsprong een lijlaagje) boven de Duitse Bocht. Dit laagje bereikt morgenochtend vroeg de noordkust en trekt morgen overdag over het land.

Modelbeoordeling:

Het lijlaagje wordt in de modellen niet geheel eenduidig beschreven, detailverschillen in de koers die het volgt. De grote synoptische lijnen komen wel overeen. Aandachtspunten zijn de lichte buien, die uit wat dikkere SC vallen. Bij het laagje leeft de activiteit weer wat op. Verder vannacht een mogelijke (ondiepe) mistbank in opklaringen.

Wind(stoten):

Bij het lijlaagje een onzekere windverwachting (qua richting).

Bewolking:

SC-velden en Cu. Toppen komen niet verder dan 7000 ft (subsidentie inversie); net aan TCU. Ditzelfde beeld zien we morgen.

Zicht:

Goed, alleen in intensievere neerslag matig zicht. Komende nacht zijn er tijdens opklaringen enkele mistbanken mogelijk, hoewel de signalen in de uitvoer niet heel sterk zijn. In de TAFG wel een duidelijk signaal voor zichtvermindering

Neerslag:

Een enkele licht bui, met name boven zee en aan de kust, maar bij de occlusie boven Limburg en op dagelijkse gang ook boven land. Bij het (lij-)laag ook wat oplevende buienactiviteit (licht).

Temperatuur:

Geen bijzonderheden.

Sluiten