Nieuwe melding Registreren Log in

Skywarn nieuws

Periode: / / t/m / /
Reset Toepassen

Berichten 6 t/m 10 van 77:

Alweer een nieuw temperatuurrecord en de 40-kaap genomen

26-07-2019 - Redactie | Open artikel

Gisteren werd dan eindelijk het oude Warnsveld-record gebroken en vermoedden we al dat het nieuwe record te Eindhoven gevestigd geen lang leven beschoren zou zijn: en nu is daar Gilze-Rijen met 40.7°C! Een terugblik op - alweer - een unieke weerdag!

We hebben een nieuw Nederlands temperatuurrecord!

24-07-2019 - Hans Stans | Open artikel

We hebben weer eens een spraakmakende weerdag achter de rug! Het oude maximum-temperatuurrecord (Warnsveld 38.6°C) is na bijna 75 jaar verbeterd - nou ja, zeg maar verpulverd. Liefst 5 KNMI-stations kwamen tot hogere maxima en de nieuwe vaandeldrager is Eindhoven met maar liefst 39.3°C. Een terugblik.

Vandaag en morgen bijzonder hoge temperaturen

24-07-2019 - Redactie | Open artikel

De diverse weermodellen en de door meteorologen opgestelde verwachtingen en besprekingen zijn eenduidig: het gaat bijzonder warm worden over Noord-Frankrijk, de Benelux en het westen van Duitsland, waarbij de recordtemperaturen ooit gemeten op een officieel weerstation zowel vandaag als morgen kunnen worden verbroken. Lees verder!

Hitte!

23-07-2019 - Redactie | Open artikel

De hitte is "all over the news", we gaan (alweer ...) een bijzondere hitte-situatie in. Veel aandacht gaat uit naar de maximum temperaturen en terecht. Hoe zat ook alweer met het Nationaal Hitteplan, hittebelasting en Skywarn?

1000 Facebook-'likes'

27-06-2019 - Redactie

Afgelopen zondag kwam de duizendste 'vind-ik-leuk' voor de Skywarn Facebook-pagina binnen bij rond 1050 volgers! Nu zijn dat in de Facebook-wereld bescheiden getallen, maar voor een pagina die nooit gepromoot is en niet als best veel andere pagina's vooral berichten vanuit de hele wereld deelt waardoor er elke dag wel spectaculaire dingen te zien zijn, is het een prima stand! Sterker nog: er staan vaak alleen pure tekst-berichten... Dus dank aan alle vind-ik-leukers en volgers, en niet alleen dank maar ook complimenten want het moet wel zo zijn dat het jullie echt inhoudelijk gaat om extreme weersverschijnselen en (het helpen voorkomen van) de gevaren en gevolgen daarbij over ons land en aangrenzende gebieden!

© Skywarn Nederland - Met het oog op het weer sinds 2007