26/03/2023 (niet ingelogd)

Kennisbank

Skywarn nieuwsberichten plaatsen

Alles wetenswaardigheden over het plaatsen van nieuwsberichten in het Skywarn nieuws.

Door Hans Stans

Skywarn Nieuws is de aangewezen plek voor berichten over:

De eerste twee categorieën zullen meest door het beheer of de redactie geplaatst worden.

De titels van de drie meest recente bijdragen aan het Skywarn Nieuws zullen op de voorpagina getoond worden nadat die berichten definitief zijn gemaakt door de redactie. Bijdragen zijn wel altijd meteen zichtbaar op het overzicht van Skywarn Nieuws.

Wat heb je nodig om berichten te kunnen plaatsen:

1. Een bericht toevoegen

Login op de site, open de Skywarn Nieuws pagina en klik op "Nieuw". Vervolgens:

2. Een bericht wijzigen

Je kan alleen eigen berichten wijzigen. Open het bericht en kies onderaan voor "Wijzigen". Na wijziging valt een bericht automatisch terug naar status "Concept". 

3. Gebruik van de editor

Er wordt gebruik gemaakt van de bekende TinyMCE Editor met de bekende basale opmaakmogelijkheden. Upload van afbeeldingen is vooralsnog een-voor-een en ga er v.w.b. layout vanuit dat tekstomloop om afbeeldingen en/of afbeeldingen naast elkaar niet handig is. Open wat bestaande berichten om dat te zien.

4. Sessie time-out en -beveiliging

Een bekend probleem op bv. fora is dat je te lang aan het typen bent, ondertussen je loginsessie verloopt en je tekst niet kunt opslaan. De Skywarn-site biedt je na verlopen van je sessie de kans opnieuw in te loggen en dan alsnog je bewerkte bericht te zien en op te slaan. Bovendien loopt er bovenin een waarschuwende timer mee die rood wordt als de resterende tijd minder dan 5 minuten is: 

5. Rol van, en bewerking door, de redactie

Nadat een bericht geplaatst is heeft het status 'Concept'. De redactie beschikt over een overzicht van alle site-concepten en controleert dat dagelijks. Concepten worden voorzien van tags, bekeken op relevante titel, teaser en tekstopmaak en krijgen vervolgens status 'definitief'. Hierna zal het bericht (als het recent genoeg is) ook op de openingspagina worden getoond.

De redactie kan besluiten dat een Skywarn-bericht ook in Weer-rubriek "In het nieuws" zal worden getoond.   

Sluiten