20/06/2024 (niet ingelogd)

Kennisbank

Kennisbank: handleiding voor auteurs, deel 1

Uitgebreide handleiding over opbouw, bedoelde content en gebruik van de Kennisbank voor item-eigenaars, redactieleden en (co-)auteurs.

Door Hans Stans

De Kennisbank (KB) is binnen de Skywarn website het vehikel dat er voor zorgt dat content geplaatst kan worden waarbij die content variabel kan zijn en blijven (dus flexibele structuur en mogelijkheid semi-statische pagina's on-line te wijzingen zonder extra tools) en links naar content "houdbaar" blijven, los van wijzigingen en site-opbouw.

Wat plaatsen we in de Kennisbank:

De KB is dus niet bedoeld voor Skywarn-aankondigingen en voor-/nabeschouwingen van extreem weergebeurtenissen, die horen meer thuis in de nieuwsrubrieken. Uitzondering daarop zijn uitgebreide analyses van dergelijke gebeurtenissen die (daardoor) verder inzicht geven over het verwachten, volgen en waarnemen van dat extreme weer en dus waardevol zijn voor onze waarnemers.   

Voor site-bezoekers is gebruik simpel, via menukeuze Training > Kennisbank. De lijst van beschikbare artikelen kan eventueel per rubriek worden gefilterd en/of artikelen kunnen worden gevonden via links elders op de website (of extern).

Voor degenen met auteurs- of redactierecht ziet e.e.a. er mogelijk wat ingewikkeld uit. Er moest binnen een zo eenvoudig mogelijk ontwikkelmodel recht gedaan worden aan de volgende wensen:

Een Kennisbank-item is dus een artikel of web-pagina en bestaat uit een set meta-data ("het artikel") met daaronder de diverse versies van het artikel ("documenten").

Voor degenen die als auteur of eigenaar aan (een) artikel(en) gekoppeld zijn is een aanbevolen route om aan de KB te werken keuze "Mijn Kennisbank" onder "Mijn Skywarn", waar alleen die artikelen waarvan je eigenaar of (co-)auteur bent staan en waarbij na keuze voor een KB-item direct het hoofdscherm met de meta-data en functieknoppen wordt getoond, zonder voorvertoning van de huidige versie van het artikel.

Zie verder:

Vragen, opmerkingen of suggestie over (het gebruik van) de Kennisbank of over de uitleg kan je plaatsen in het KB-forumtopic

Sluiten