04/05/2024 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Moeder eist 125 miljoen dollar van Amerikaans weerbedrijf

27-03-2019 10:14 | Weerplaza | m.b.t. 27-03-2019

In Amerika is stormchasing steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Met de opkomst van social media en het steeds makkelijker kunnen streamen van live-beelden is het achtervolgen van tornado's (stormchasen) een steeds lucratievere bezigheid. Als jij het ultieme shot kan maken, ben je in een klap beroemd.
Veel grote weerbedrijven in de Verenigde Staten hebben contracten met stormchasers. Deze chasers maken dan exclusief beelden voor het weerbedrijf. Ook Kelley Williamson en Randall Yarnall hadden een dergelijk contract en werkten voor The Weather Channel.

Opnieuw chasen en veiligheid als onderwerp. Veel aandacht vandaag in het Nederlandse weerwereldje over de tegen TWC aangespannen rechtszaak die gisteren bekend werd en waarover vandaag ook op Weerplaza bericht werd. 

De "Storm Wranglers" (team van Williamson en Yarnall) kregen ook van andere chasers de nodige kritiek op hun verkeersdeelname. En terecht, verkeer is toch al vaak het gevaarlijkste aspect van een stormchase zoals ook bij dit ongeval zo tragisch bleek. Gezien het bewijs op veel video gemaakt tijdens hun TWC tijd lijken de eisers te kunnen winnen, al zal  het dan over een veel lager bedrag gaan. De vraag blijft wel in hoeverre dit team werkelijk onder supervisie van TWC stond, of m.a.w. in hoeverre TWC zeggenschap had of kon hebben. (red.)

Skywarn Aankondigingen / info

Open artikelSluiten