13/08/2022 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Opnieuw een mistig begin

02-01-2021 23:59 | Redactie | m.b.t. 02-01-2021

Ook dit jaar weer soms extreem dichte mist tijdens de nieuwjaarsnacht waarbij het opnieuw kwam tot ernstige verkeershinder. Er werd bij opklaringen wel enige mist verwacht waarbij het zou gaan over ondiepe mistbanken. Het effect van het vuurwerk is altijd een lastige factor en zeker deze keer - welke impact zou het vuurwerkverbod hebben?

Op de oudjaarsavond begon het op die plaatsen waar het helder was te vriezen en werd mist gevormd. Met name rond de randstad nam het zicht tegen het eind van de avond al snel af om tijdens het begin van de nacht plaatselijk zelfs extreem slecht te worden. Het KNMI kwam eerst met een waarschuwing Code Geel over het overgrote deel van het land wat al snel werd uitgebreid tot een Code Oranje over de genoemde provincies, bij de waarschuwingen gold overigens ook lokaal kans op gladheid door opvriezing.

Het zicht zou teruglopen tot 15-30 meter wat voor het verkeer natuurlijk bijzondere overlast betekende. Op de A4 en N57 kwam het tot ongevallen met meerdere voertuigen en de A4 zou zelfs enige tijd afgesloten worden. Meer nieuws hierover in de nieuwsfeed.  Na 03:00 nam het zicht weer toe.

Mist/slecht zicht

Sluiten