20/01/2022 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Landelijke Code Rood zondag 7 februari

06-02-2021 13:17 | Redactie | m.b.t. 07-02-2021

Het KNMI heeft vandaag voor morgen 7 februari een landelijk weeralarm ("Code Rood") uitgegeven, begeleidende tekst op de KNMI website:

Zondag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst.

Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

In totaal valt er op veel plaatsen ongeveer 10 cm, in het (zuid)oosten lokaal 15 cm. In het noorden van het land en in Zuid-Limburg valt 2-5 cm. De meeste wind staat in de noordelijke helft van het land. In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen zware windstoten voor van 75-90 km/u.

Een weeralarm over het hele land is tamelijk uniek, het zou voor het eerst sinds februari 2012 zijn! 

Tags: Verwachtingen/waarschuwingen | Winterse neerslag/gladheid

Sluiten