29/09/2023 (niet ingelogd)

Skywarn nieuws

Verrassend onweer in de ochtend van 17 oktober

17-10-2022 14:58 | Redactie | m.b.t. 17-10-2022

Geen spotter-bericht voor vandaag - terwijl dat wel was voorzien, in eerdere berekeningen en verwachtingen zou een koufront dat van noordwest naar zuidoost beweegt vanmiddag en vanavond buien over het (uiterste) zuidoosten opleveren met erbij onweerkansen en ook fors oplopende neerslagsommen tot op dinsdagavond voor m.n. Limburg. Inmiddels wordt dat alles verder zuidoostelijk verwacht maar er blijft wel kans op wat onweer bij buien die vandaag over het zuidoosten trekken.
Niet verwacht was het tamelijk actieve onweer op het eerdere koufront dat vanmorgen van west naar oost trok en momenteel over het zuidoosten vrijwel gestagneerd is (en dat zeker een spotterbericht voor vandaag zou hebben betekend). Een onweerskern ontstond vannacht rond 03:00 tussen Nantes en Le Mans en bleef actief tot rond 10:30 tussen Oss en Nijmegen. In het kielzog ervan later nog onweer over het Drents/Duitse grensgebied.
Op de foto: niet alleen was het onweer dus nog behoorlijk actief, het zag er ook behoorlijk indrukwekkend uit met een forse shelfcloud. Foto gemaakt 09:40 vanuit Eindhoven in NW-richting.

Onweer/blikseminslag | Structuur / meteofactoren

Sluiten