18/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 801

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 01-02-2023 10:00 - 01-02-2023 17:00
Uitgifte 01-02-2023 09:09

Onstuimig weer voor vooral de noordelijke helft, onder regie van een laag dat over de Noordzee OZO-waarts beweegt richting het zuiden van Scandinavië krijgen we te maken met bijbehorende frontpassages in een stevige westelijke stroming. Vooral in de ochtend/vroege middag veel wind met aan de noordwestelijke en noordelijke kusten kans op zware windstoten. M.n. over zee bij buien kans op onweer en korrelhagel, landinwaarts neemt de betekenis af (minder onstabiel) al zien we in sommige berekeningen en verwachtingen deze kansen echter in de middag ook terug over de noordoostelijke provincies of mogelijk alleen voor het uiterste noordoosten.

Skywarngewijs vooraal aandacht voor de windstoten die als genoemd aan de noordwestelijke/noordelijke kusten, IJsselmeer en Wadden het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen en overschrijden. Bij onweer eventuele schade door blikseminslag.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "Vanaf ongeveer 10 uur is er in het noorden, noordwesten, aan zee en op het IJsselmeer plaatselijk kans op zware windstoten van 75-90 km/u. De wind komt uit het westen. De zwaarste windstoten worden in het Waddengebied en direct aan zee verwacht."

Media (3)Meldingen (1)Sluiten