22/04/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 805

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 18-03-2023 10:00 - 18-03-2023 22:30
Uitgifte 18-03-2023 10:01

Met een zuidelijke stroming wordt zachte en vochtige lucht aangevoerd. Vandaag en in de nacht naar zondag krijgen we te maken met passages vanuit het westen van een tweetal troggen en front(restant)en w.o. een occlusie, e.e.a. onder regie van een laag met de kern over het noorden van de UK.

Met een al hoge zonnestand neemt het belang van de dagelijkse gang toe, de lucht warmt op waardoor de onstabiliteit toeneemt. Bij buien in de loop van de middag en de eerste helft van de avond kans op onweer en (zomer-)hagel. Enig voorbehoud wel, geraadpleegde modellen zijn niet erg enthousiast en dat zit 'm voornamelijk in de toch beperkte onstabiliteit met hooguit enkele honderden J/Kg MUCAPE. 

Echte extremen worden niet verwacht zodat v.w.b. het Skywarn meldsysteem het vnl. gaat om schade door blikseminslag.

Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (1)Sluiten