28/05/2023 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 807

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 25-03-2023 11:52 - 26-03-2023 18:00
Uitgifte 25-03-2023 11:52

Ondanks de aangebroken lente ook dit weekend weer onstuimig en nat weer! Op de weerkaarten een aantal occlusiefronten-slingers, de belangrijkste voor vandaag en morgen zijn het front dat actueel het westen bereikt en oostwaarts trekt. Bij de bijbehorende buien kans op windstoten tot 90 km/u. Er vooruit een occlusie die actueel over het zuiden beweegt en stagneert, ook daarbij buien met over het (uiterste) zuiden kans op onweer erbij.

Morgen wordt de hele zaak onder invloed van lage druk ten zuiden van ons land (met de kern later over onze zuiderburen) weer noordwaarts teruggeduwd waarbij de fronten over de zuidelijke helft 'slepen'. Het betekent langdurige neerslag waardoor het lokaal kan komen tot neerslagtotalen > 30mm in de aangegeven periode.

Skywarngewijs zijn de windstoten in de hoofdrol die vooral vanmiddag aan de westkusten het meldcriterium (90 km/u) kunnen halen. Verder eventuele schade door blikseminslag of wind.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel) voor de windstoten: "In de kustprovincies zijn zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/u, vanaf 13:00 ook in Zuid-Limburg. De wind komt uit een zuidwestelijke richting. Vanaf 16:00 verdwijnen de zware windstoten weer."

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag | Wind/storm (-schade)

Media (5)Meldingen (1)Sluiten