03/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 856

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 09-11-2023 10:04 - 10-11-2023 23:55
Uitgifte 09-11-2023 10:04

We blijven nog onder regie van een krachtige overwegend westelijke stroming, met (dus) storingen, fronten en troggen. Zowel vandaag als morgen de nodige buien bij passage van (hoogte-)troggen. In de loop van donderdagmiddag neemt het aantal buien toe, deze trekken vanuit het zuidwesten noordoostwaarts en bij de meest actieve exemplaren kans op onweer, (korrel-)hagel en organisatie tot multicell-niveau. Voor de westelijke kusten geldt dat gesteund door meer onstabiliteit over zee en kustconvergentie de onweerkansen aanhouden in de nacht naar vrijdag.

Morgen aanhoudend buien, in de loop van de dag komen de buien meer en meer uit het westen, later noordwesten. Zeker aan de noordwestelijke kusten blijft onweer mogelijk. Over het noordwesten de meeste activiteit en kan de totale neerslag oplopen tot over 30mm.

V.w.b. de Skywarn-meldingen gaat het m.n. over de kans op schade en overlast door blikseminslag of oplopende neerslagtotalen.

Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (1)Meldingen (0)Sluiten