03/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 857

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 23-11-2023 14:00 - 24-11-2023 23:55
Uitgifte 23-11-2023 14:00

Vanaf de namiddag passage van een koufront van noord naar zuid, waarna de stroming noordwestelijk wordt, morgen in de loop van de dag meer noordelijk waarbij bovendien de kracht van de stroming toeneemt. Er wordt koudere lucht aangevoerd met morgenmiddag 500hPa temperaturen tot onder -35°C over het oosten. Na koufrontpassage buien, met de nadruk vanaf vrijdagnamiddag bij trogpassage.

Actueel al veel wind die morgen verder zal toenemen met vooral bij de buien zware, mogelijk zelfs zeer zware, windstoten aan de west- en noordkusten, Wadden en IJsselmeer. EC 00z komt tot >100 km/u, Harmonie 06z is wel erg enthousiast met tot >120 km/u.Winterse neerslag is mogelijk over het (uiterste) oosten en zuidoosten waarbij overigens gladheid niet wordt verwacht. Voor het zuidoosten geldt bovendien een bescheiden onweerkans.

V.w.b. de Skywarn-meldingen zijn m.n. zware windstoten aandachtspunt.

Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "Vrijdagmiddag en -avond is er in de kustprovincies een code geel van kracht voor zware windstoten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De windstoten komen vooral voor bij buien en zijn landinwaarts 75-90 km/uur, vlak aan zee tot rond 110 km/uur. De windstoten komen uit het noordwesten." 

Onweer/blikseminslag | Wind/storm (-schade) | Winterse neerslag/gladheid

Media (8)Meldingen (63)Sluiten