04/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 879

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 24-04-2024 10:00 - 25-04-2024 21:00
Uitgifte 24-04-2024 10:30

Wegens tijdgebrek kort bericht: vandaag en morgen buien, soms pittige exemplaren met kans op (korrel-)hagel en onweer in opnieuw een setting getypeerd door koude bovenluchten met bescheiden CAPE en windschering. Voor vandaag 24/4 over het hele land, naar verwachting zullen de buien in de loop van vanmiddag in kracht afnemen.
Morgen ligt de nadruk wat meer op het midden en noorden van het land en zal de activiteit tot op de avond kunnen aanhouden.

Skywarn meldsysteem:
Vnl. aandacht voor schade door blikseminslag. V.w.b. de (korrel-)hagel: melden als steengrootte van 2cm en/of een gesloten dek van minstens 2cm wordt gehaald. Bij een hageldek kan ook schade door gladheid voorkomen en gemeld worden (zal meest om verkeer/ongevallen gaan).

Weerwaarschuwingen:
Er zijn op moment van uitgifte van dit bericht geen waarschuwingen uitgegeven.

Hagel(-schade) | Onweer/blikseminslag

Media (1)Meldingen (1)Sluiten