18/05/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 883

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 04-05-2024 10:45 - 04-05-2024 23:55
Uitgifte 04-05-2024 10:45

Een laag voorafgegaan door een trog op hoogte nadert vanuit het zuidwesten. De trog bereikt vroeg op de middag het zuidwesten van ons land en vervolgens beweegt het systeem noordoostwaarts om naar verwachting ons land in de loop van de nacht naar zondag te verlaten.
Veel neerslag op de trog en oostelijk en noordelijk van (de kern van) het laag met (vooral op de trog) tot halverwege de avond over het zuiden en midden kans op onweer erbij in een setting met tot rond 500 J/Kg MUCAPE en net aan voldoende effectieve schering voor organisatie tot multicellen.
Afhankelijk van de uiteindelijke positie en treksnelheid van het laag kan het over het noordoosten komen tot aanhoudende neerslag met (dus) fors oplopende neerslagtotalen, bv Harmonie 00z komt lokaal met 40 tot 50mm tot op zondagmorgen.

Skywarn meldsysteem:
Omdat echte extremen niet worden verwacht is schade door blikseminslag vooralsnog enig aandachtspunt. Voor het noorden/noordoosten wellicht schade/overlast door oplopende totale neerslag maar dit valt wellicht buiten de periode van dit bericht.

Weerwaarschuwingen:
Er staan op moment van uitgifte van dit bericht geen weerwaarschuwingen uit.

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (1)Meldingen (1)Sluiten