17/06/2024 - (niet aangemeld)

Spotterbericht 890

DISCLAIMER: het Skywarn Nederland spotterbericht is geen accurate weersverwachting noch bedoeld als waarschuwing richting het publiek en mag niet als zodanig gebruikt worden! Het attendeert onze waarnemers op mogelijk te verwachten extreme weersverschijnselen welke de Skywarn meldcriteria kunnen halen of overschrijden tijdens, of direct na, de aangegeven geldigheidsperiode.

Geldig 26-05-2024 09:00 - 26-05-2024 23:00
Uitgifte 26-05-2024 09:00

Vandaag passeert een occlusiefront, behorend bij lage druk ten westen van de Britse Eilanden, van zuidwest naar noordoost over ons land, ervooruit op de weerkaarten een convergentielijn. Beiden zijn, ondersteund door dagelijkse gang, focus voor onweersbuien in een setting met voldoende schering voor multicell organisatie en tussen 500 en 1000 J/Kg SBCAPE/MUCAPE. Vananvond neemt de actviteit geleidelijk af en naar verwachting zal de occlusie in het begin van de nacht het noordoosten verlaten.

Skywarn meldsysteem:
Vnl. schade door blikseminslag en het optreden van wolkbreuken of schade/overlast door oplopende neerslagtotalen.

Weerwaarschuwingen:
Het KNMI waarschuwt (Code Geel): "Vanmiddag en vanavond komen er enkele regen- en onweersbuien voor. Plaatselijk kunnen dat felle buien zijn met hagel en windstoten."

Onweer/blikseminslag | Wateroverlast/(zware) neerslag

Media (4)Meldingen (8)Sluiten